Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepanelen-utrecht.nl
Zonnepanelen-utrecht.nl

Werking zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt de warmte van de zon, waar zonnepanelen de elektromagnetische eigenschappen daarvan gebruiken. Middels een buizensysteem wordt de warmte die door een zonneboiler wordt opgevangen gestuurd naar het warmwatervat waar je gebruik van wilt maken. Zonneboilers stijgen flink in populariteit door de subsidie die daarvoor is geregeld door de overheid (ISDE-regeling). Door een zonneboiler te gebruiken bespaar je al gauw bijna de helft van je energiekosten. Het is ook nog eens een goede manier om de CO2-uitstoot drastisch te reduceren, want het scheelt per zonneboiler jaarlijks zo’n 280 kilo aan CO2-uitstoot.

Hoe werkt een zonneboiler?

Een zonneboiler gebruikt de warmte van de zon voor verwarming van water. De warmte wordt opgevangen door een zonnecollector. Via de collector wordt deze warmte overgedragen op een vloeistof waar antivries in zit, dat zich net onder de oppervlakte van de collector bevindt. Zo wordt water over de gehele installatie verdeeld en verwarmd. Door middel van een naverwarmer wordt het water dat nu opgewarmd is het huis in gepompt, zodat jij het kan consumeren.

Wat voor soort zonneboilers zijn er op de markt?

Zonneboilers zijn er in verschillende soorten en maten. Het zijn er drie om precies te zijn. Er is een standaardversie, een compacte en een cv-zonneboiler. De standaard zonneboiler heeft een oppervlakte bij de collector van 3 vierkante meter en een watervat dat 65 centimeter in doorsnee is en een meter hoog. De compacte zonneboiler heeft geen watervat, maar heeft een wateropslag onder zijn oppervlak. Hierdoor is hij zwaarder en hoger en niet geschikt voor elk dak. De cv-zonneboiler gebruikt een naverwarmer om water op dezelfde temperatuur te houden. Hierdoor blijft er ten alle tijden een grote hoeveelheid warm water beschikbaar. Een zonneboilercombi zorgt ervoor dat de centrale verwarming gedeeltelijk wordt gevoed vanuit een bijvoorbeeld 250 liter voorraadvat.

 

Offertes voor zonneboilers ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs