Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepanelen-utrecht.nl
Zonnepanelen-utrecht.nl

Zonneboiler

Zonnepanelen maken gebruik van de elektromagnetische eigenschappen van de zon, waar een zonneboiler de warmte gebruikt. De warmte die een zonneboiler opvangt wordt via een leidingsysteem naar het warme water dat je wilt gaan gebruiken gestuurd. De komende tijd zullen zonneboilers flink wat populairder worden door de recente subsidie die je daarop krijgt. Door middel van een zonneboiler bespaar je al gauw gemiddeld 45% van je energiekosten. Het is een goede installatie om de CO2-uitstoot de reduceren, want op jaarbasis bespaar je ook zo’n 280 kilo CO2-uitstoot.

Hoe werkt een zonneboiler?

De zonneboiler gebruikt de warmte van de zon. Ten eerste wordt deze warmte opgevangen door een zonnecollector. Via de collector wordt het overgedragen op water met antivries in een buizensysteem onder het oppervlak hiervan. Middels een pomp wordt de vloeistof door een buis gepompt in het watervat. Zo wordt over de hele installatie water verdeeld en wordt het water verwarmd. Door een naverwarmer wordt het opgewarmde water het huis in gestuurd, waarna je er gebruik van kunt maken.

Welke soorten zonneboilers zijn er op de markt?

Op dit moment zijn er drie typen installaties op de markt, namelijk de standaard zonneboiler, de compacte zonneboiler en de cv-zonneboiler. De standaard zonneboiler is een installatie met een collectoroppervlak van zo’n 3 vierkante meter, met een watervat met een diameter van 65 centimeter en een hoogte van een meter. De compacte zonneboiler heeft geen watervat, maar een wateropslag onder de collector. Dit bespaart water, maar het maakt de collector zwaarder en hoger, waardoor hij niet geschikt is voor ieder dak. De cv-zonneboiler gebruikt een naverwarmer van een cv-leiding om water op temperatuur te houden, waardoor er altijd een grote hoeveelheid warm water beschikbaar is. Een zonneboilercombi voedt de centrale verwarming vanuit een voorraadvat, dat een stuk groter is, zo’n 250 liter. Maar er zijn ook grotere en kleinere varianten.

Kosten en baten in een schema

Voor de exacte prijzen kun je ook gebruik maken van onze offerte service. Door offertes op te vragen bij meerdere installateurs uit provincie Utrecht kun je een goed beeld van de marktprijzen krijgen en kiezen voor de beste deal.

Huishouden Meer dan 2 personen Meer dan 4 personen Meer dan 5 personen
Soort zonneboiler Tapwater Tapwater Tapwater en verwarming
Type zonneboiler 1 collector
Boiler: 120 liter
2 collectoren
Boiler: 200 liter
3 collectoren
Boiler: 300 liter
Gemiddelde prijs
(inclusief installatie, BTW en ISDE subsidie)
€1.914 euro €2.475 euro €3.429 euro
Besparing gas / m3 200 – 250 m3 400 – 520 m3 600 – 825 m3
Jaarlijkse besparing €140 euro – €170 euro €280 euro – €350 euro €400 euro – €560 euro

 

Offertes voor zonneboilers ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs