Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepanelen-utrecht.nl
Zonnepanelen-utrecht.nl

Kosten zonneboiler

Voordat je een zonneboiler aan gaat schaffen is het raadzaam om vooraf te bekijken wat de kosten en opbrengsten van zo’n systeem zullen zijn. Mede de grootte van het voorraadvat zal bepalen hoe duur een zonneboiler gaat zijn. En hoe groot een voorraadvat moet zijn is weer afhankelijk van jouw huishouden. Gemiddeld zijn de kosten voor zonneboilers tussen de €2.000 euro en de €3.400 euro in provincie Utrecht. Bij deze prijzen zijn de installatiekosten inbegrepen. De levensduur van een zonneboiler ligt om en nabij de 25 jaar, na 6 tot 9 jaar kun je je investering terugverdienen.

Kosten en baten in een schema

Huishouden Meer dan 2 personen Meer dan 4 personen Meer dan 5 personen
Soort zonneboiler Tapwater Tapwater Tapwater en verwarming
Type zonneboiler 1 collector
Boiler: 120 liter
2 collectoren
Boiler: 200 liter
3 collectoren
Boiler: 300 liter
Gemiddelde prijs
(inclusief installatie, BTW en ISDE subsidie)
€1.914 euro €2.475 euro €3.429 euro
Besparing gas / m3 200 – 250 m3 400 – 520 m3 600 – 825 m3
Jaarlijkse besparing €140 euro – €170 euro €280 euro – €350 euro €400 euro – €560 euro

Subsidie voor een zonneboiler

Dit jaar heeft de overheid een subsidieregeling getroffen voor de aanschaf van zonneboilersystemen om de omslag naar een groene energievoorziening te versnellen. Dit heet de investeringssubsidie duurzame energie, afgekort ISDE. Deze subsidie op de aankoop van zonneboilers zal nog vijf jaar aanhouden. De subsidie is zowel geldig voor consumenten als voor de zakelijke sectoren, zoals zelfstandige ondernemers, bedrijven, woningcorporaties, agrariërs, stichtingen en verenigingen. Mocht de subsidie je nog niet overtuigen, dan kan je altijd nog een zonneboiler huren of leasen bij je energiemaatschappij. Ondanks de maandelijkse bedragen zal dit je uiteindelijk geld besparen op je energiegebruik.

 

Offertes voor zonneboilers ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs