Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepanelen-utrecht.nl
Zonnepanelen-utrecht.nl

Zonneboiler kopen

Als je een nieuwe zonneboiler wilt kopen dan kost dat vaak veel geld. Gemiddeld kosten deze installaties tussen de €2.000 euro en de €3.400 euro, afhankelijk van het type. Dit zijn prijzen waarbij de installatiekosten zijn inbegrepen door een gekwalificeerde specialist. De levensduur is ongeveer 25 jaar en dat is ook de tijd waarin je je investering kan terugverdienen. Vaak kan dat al na zo een 6 tot 9 jaar. Om de markt te stimuleren en er voor te zorgen dat meer mensen een zonneboiler gaan kopen is er tevens een subsidie waar je gebruik van kunt maken. Deze valt onder de ISDE-regeling.

Zonneboiler subsidie

Dit jaar is er een subsidieregeling getroffen voor zonneboilersystemen om de omslag naar een groene energievoorziening te versnellen. Dit wordt gedaan door de ISDE, de investeringssubsidie duurzame energie. Deze subsidie heeft betrekking op de aanschaf van zonneboilers, waardoor de netto prijs sterk verlaagd wordt. Deze subsidie op de aanschaf van de zonneboiler zal nog vijf jaar beschikbaar zijn. De subsidie is zowel geldig voor consumenten als de zakelijke sector, zoals zelfstandige ondernemers, bedrijven, VvE’s, woningcorporaties, agrarische sector, stichtingen en verenigingen.

Een zonneboiler leasen

Mocht het zo zijn dat de aanschafprijs nog steeds te hoog is, dan kan je ook gaan voor een huur- of een leasecontract bij jouw energiemaatschappij. Dit heeft als voordeel dat je niet in een keer een grote investering hoeft te doen. De exacte bedragen zijn moeilijk te zeggen, maar vanaf zo’n €12,50 euro per maand kun je een kleine installatie huren. Zo bespaar je jaarlijks ongeveer €80 euro tot €130 euro op je gasrekening. Een leasecontract kost zo’n €45 euro per maand. Dit levert in het begin verlies op, maar het voordeel hierbij is wel dat je na zestig maanden eigenaar bent van de installatie.

 

Offertes voor zonneboilers ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs