Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepanelen-utrecht.nl
Zonnepanelen-utrecht.nl

Schuin/hellend dak

Zonnepanelen maar ook de panelen van zonnecollectoren (ook wel zonneboilers genoemd) zijn eigenlijk qua plaatsing gelijk aan dakramen en worden in het schuine dakvlak geplaatst. Deze aanpassing heeft nauwelijks effect op het dakstructuur.

De plaatsing van zonnepanelen op het dakoppervlak is daarom in de meeste gevallen vergunningvrij. Echter kunnen er soms uitzonderingen zijn. Het is dus verstandig om contact op te nemen met jouw gemeente in provincie Utrecht om te achterhalen of er wellicht bepaalde uitzonderingen zijn.

Wanneer het mogelijk is om zonnepanelen of de panelen van een zonneboiler op meerdere dakvlakken te plaatsen, dan wordt geadviseerd om de panelen op zo een manier te plaatsen dat deze vanuit de straat nauwelijks te zien zijn. Of moet er geprobeerd worden om de panelen zo min mogelijk zichtbaar te maken. De panelen moeten geplaatst worden zoals te zien is op tekeningen hierboven en hieronder.

Schaduw zonnepanelen

Bij de plaatsing van panelen moet er rekening met schaduw van bomen, lucht- en afvoerpijpen, dakkapellen, dakramen en dergelijke gehouden worden.

Bomen kappen?

De Gemeente Utrecht en andere gemeenten in de provincie zullen bij overlast door bomen deze niet voor jou gaan snoeien of kappen. Zie ook: bomen kappen.

Monument?

Als jouw woning of kantoorpand als monument is verklaart dan is er altijd een omgevingsvergunning nodig in Utrecht.

Beschermd stadsgezicht?

Als jij in een gebied woont of werkt waar een zogenoemd beschermd stadsgezicht van toepassing is zal er ook altijd eerst toestemming van de gemeente gevraagd moeten worden. In de meeste gevallen wordt er alsnog geen toestemming voor zonnepanelen gegeven.

Bron: Utrecht.nl

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs