Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepanelen-utrecht.nl
Zonnepanelen-utrecht.nl

Asbest

Er zijn een hoop daken die nog asbest bevatten. Vroeger werd asbest altijd met materiaal voor daken gemengd. Dat is al lange tijd verboden. Van 2014 tot 2016 kon je subsidie krijgen, maar de aanvraag is 30 september van 2016 jaar gesloten. Daarvoor moest je dan zonnepanelen voor in de plaats brengen om subsidie te krijgen, want de overheid wil voor 2024 geen asbest meer op de daken hebben. Je kon €4,50 euro per vierkante meter voor het vervangen van asbest voor zonnepanelen krijgen. Wat de kosten precies op dit moment zijn is afhankelijk van of het gaat om hechtgebonden asbest of niet. Daarnaast speelt het aantal m2’s ook een rol.

 

Wat is asbest?

Asbest is een verzamelnaam voor verschillende soorten mineralen met een vezelstructuur. Deze mineralen komen gewoon voor in de natuur. Vroeger werd het veel gebruikt voor een hoop producten, maar dat mag niet meer. Het stond erom bekend dat het sterk was, slijtvast, bestand tegen basen en hoge temperatuur, en het was ook nog eens goedkoop. In Utrecht zie je nog steeds veel wit, blauw en bruin asbest. Later is bekend geworden dat asbest slechte invloed heeft op de gezondheid (vooral witte asbest), dus het is verboden.

 

Waar kun je terecht voor zonnepanelen in provincie Utrecht?

Er is geen subsidie voor asbestsanering (of zonnepanelen), maar alsnog kan een systeem op jouw dak erg rendabel zijn. Als je in een van de gemeenten in de provincie Utrecht woont dan is het verstandig om eerst het aanbod te vergelijken. Elk zonnepaneelbedrijf hanteert natuurlijk andere prijzen en is het goed om te weten wat de gemiddelde marktprijs is om niet teveel voor jouw panelen te betalen. Door meerdere offertes op te vragen en deze vervolgens te vergelijken kun je besparen op je aankoop.

 

 

Offertes voor asbestverwijdering ontvangen?

Kies voor een erkende asbestspecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende asbestexperts