Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepanelen-utrecht.nl
Zonnepanelen-utrecht.nl

Subsidie zonnepanelen Utrecht

Als je zonnepanelen wilt gaan kopen in Utrecht dan is het verstandig om te kijken of het ook mogelijk is om gebruik te maken van een subsidieregeling. Als dit het geval is dan kun je natuurlijk geld besparen. Iets waar eigenlijk iedereen wel van houdt. Het is dus niet onverstandig om je opties te onderzoeken.

Subsidie voor zonnepanelen in Utrecht

Sinds 2013 bestaat er voor particulieren die zonnepanelen willen installeren geen subsidie meer. Helaas. Voorheen kreeg een particulier €650 euro terug voor zonnepanelen van de Rijksoverheid. Dat hoeft mensen overigens niet af te schrikken, want ook zonder subsidie zijn zonnepanelen een goede investering voor de toekomst. De panelen gaan ongeveer 25 jaar mee, waarbij je je investering wel tot drie keer kunt terugverdienen; in een best case scenario. Op jaarbasis scheelt het ongeveer €400 euro die je kunt besparen op energieverbruik.

Hoe ontdek je of er subsidie voor zonnepanelen in Utrecht is?

De regelingen rondom subsidies veranderen tegenwoordig geregeld. Subsidies kunnen onderverdeeld worden in 3 categorieën. Er zijn landelijke subsidies, provinciale subsidies en lokale/gemeentelijke subsidies. Op dit moment is er geen landelijke subsidie voor zonnepanelen vanuit de Rijksoverheid meer. Ook is er geen subsidie voor zonnepanelen vanuit de provincie Utrecht.

Het is slim om naar het gemeentehuis van jouw stad in de provincie Utrecht te gaan om zo te ontdekken welke lokale subsidiemogelijkheden er zijn. Je kunt ook op de website van bijvoorbeeld de Gemeente Utrecht, Gemeente Vianen, Gemeente Amersfoort, Gemeente Houten, Gemeente Baarn, Gemeente Zeist of Gemeente Woerden kijken naar meer informatie over zonne-energie en zonnestroom. En of er in jouw gemeente een subsidie beschikbaar is.

Een groene lening als subsidie

Als er geen subsidie mogelijkheden zijn dan is het ook slim om te informeren naar een groene lening. Wellicht dat een prima alternatief is als je op dit moment geen geld hebt voor zonnepanelen.

De BTW terug als subsidie

Een laatste mogelijkheid en alternatief voor de subsidie waar je voor kunt kiezen is het terugvorderen van de BTW op je zonnepanelen. Hiervoor moet je jezelf wel eerst aanmelden bij de Belastingdienst. Lees verder BTW zonnepanelen.

Deskundig advies?

Als je in een van de gemeenten in de provincie Utrecht woont en overweegt om zonnepanelen aan te schaffen dan is het verstandig om eerst het aanbod te vergelijken. Elk zonnepaneelbedrijf hanteert natuurlijk andere prijzen en is het goed om te weten wat de gemiddelde marktprijs is om niet teveel voor jouw panelen te betalen. Door meerdere offertes op te vragen en deze vervolgens te vergelijken kun je besparen op je aankoop.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs