Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepanelen-utrecht.nl
Zonnepanelen-utrecht.nl

Salderen

Je gaat bij salderen energie terugleveren aan een energiebedrijf, zoals aan Vandebron. Je ziet op je energierekening staan hoeveel energie je geleverd krijgt van een energiebedrijf. Dat staat in kWh vermeld. De energie die jij dan aan het energiebedrijf hebt geleverd, wordt hier weer vanaf gehaald. Je kunt een kleinverbruiker zijn of een grootverbruiker.

Bij een kleinverbruiker, verbruik je maximaal 3×80 Ampère. Maar let goed op bij het salderen als je zonnepanelen hebt. Ieder jaar kunnen de regels veranderen en het is goed om dat in de gaten te houden zodat je weet wat jouw voordelen dat jaar zullen zijn. Neem daarom de tijd om alles goed door te nemen. Vanaf januari 2014 zijn de regels ook veranderd. Het wil zeggen dat je niet meer 5000 kWh per jaar terug kan leveren (het is nu de hoeveelheid energie die je van de energieleverancier geleverd hebt gekregen; de salderingsgrens). Het is alleen maar gunstiger geworden voor veel mensen. Maar hoeveel je terug kunt leveren is dus per huishouden anders. De een verbruikt meer energie dan de ander.

Hoe werkt salderen?

Salderen is gewoon een duur woord voor het terugverkopen ven stroom aan het net. Soms (bijvoorbeeld op een zonnige dag in Augustus) kan het zijn dat je niet veel stroom verbruikt en erg veel opwekt. In de winter kan het tegenovergestelde waar zijn. Door te salderen kun je jouw overschot met het ’tekort’ aan stroom verrekenen. Als dan per saldo blijkt dat je een overschot overhoudt dan kun je hier een kleine vergoeding voor krijgen. Stroom dat tot de salderingsgrens wordt geleverd wordt voor de verkoopprijs van stroom ingekocht. Daarboven tegen een tarief van rond de €0,07 euro.

Regelingen salderen bekijken

Wanneer je zonnepanelen gaat kopen, is het goed om te bekijken hoe de regels bij jouw energieleverancier zijn; elk bedrijf heeft een andere salderingsbeleid namelijk. Je zou hier eerst naar kunnen informeren zodat jij weet wat de voordelen zijn. Aan de hand daarvan weet jij ook wat het je weer op kan leveren.

Waar kun je terecht voor zonnepanelen in provincie Utrecht?

Als je in een van de gemeenten in de provincie Utrecht woont en overweegt om zonnepanelen aan te schaffen dan is het verstandig om eerst het aanbod te vergelijken. Elk zonnepaneelbedrijf hanteert natuurlijk andere prijzen en is het goed om te weten wat de gemiddelde marktprijs is om niet teveel voor jouw panelen te betalen. Door meerdere offertes op te vragen en deze vervolgens te vergelijken kun je besparen op je aankoop.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs