Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepanelen-utrecht.nl
Zonnepanelen-utrecht.nl

Omvormers

Wanneer je een installatie met zonnepanelen gaat plaatsen op het dak van je woning dien je er rekening mee te houden dat er gebruik zal moeten worden gemaakt van een omvormer. Omvormers bestaan tegenwoordig in tal van verschillende uitvoeringen. We onderscheiden op dit vlak de volgende mogelijkheden:

  • String omvormers
  • Multi string omvormers
  • Micro omvormers
  • Power optimizers

De uiteindelijke omvormer waarvoor je zal kiezen is niet alleen afhankelijk van het systeem met zonnepanelen waarover je beschikt, daarnaast moet er ook worden gekeken naar de eisen die je zelf hebt als eigenaar. Wil je bijvoorbeeld dat de prestaties van een zonnepaneel individueel afgelezen kunnen worden? In dat geval is een andere omvormer aangewezen dan op het ogenblik dat de prestaties van een volledig systeem moeten worden geëvalueerd.

De verbindingsmogelijkheden van omvormers

Wanneer je op zoek gaat naar een bepaalde omvormer om te kopen voor jouw systeem met zonnepanelen is het steeds een interessante keuze om rekening te houden met de verbindingsmogelijkheden waar deze toestellen over beschikken. Bij de oude omvormers was de data uitsluitend af te lezen op de display van het toestel zelf. Dat is niet langer het geval. Tegenwoordig kan een omvormer namelijk veelal worden aangesloten op het ethernet of is deze zelfs draadloos te bereiken door middel van Bluetooth of WIFI. Dit zorgt er voor dat het comfort voor de gebruiker aanzienlijk wordt verbeterd.

De levensduur van omvormers

Welke van de verschillende omvormers op de markt je uiteindelijk ook zal kopen, je dient er altijd rekening mee te houden dat deze over een veel beperktere levensduur beschikken in vergelijking met zonnepanelen zelf. Dat is natuurlijk een beetje vervelend, want het zorgt er voor dat je minstens één keer tijdens de levensduur van je installatie met zonnepanelen terug dient te investeren in het aanschaffen van een nieuwe omvormer. Je kan er rekening mee houden dat de gemiddelde levensduur van een omvormer ergens is gelegen tussen de 10 en 15 jaar.

Waar kun je terecht voor zonnepanelen in provincie Utrecht?

Als je in een van de gemeenten in de provincie Utrecht woont en overweegt om zonnepanelen aan te schaffen dan is het verstandig om eerst het aanbod te vergelijken. Elk zonnepaneelbedrijf hanteert natuurlijk andere prijzen en is het goed om te weten wat de gemiddelde marktprijs is om niet teveel voor jouw panelen te betalen. Door meerdere offertes op te vragen en deze vervolgens te vergelijken kun je besparen op je aankoop.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs