Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepanelen-utrecht.nl
Zonnepanelen-utrecht.nl

Groene lening

Als je zonnepanelen wilt aanschaffen kan je een hoop besparen op je energierekening. Zonnepanelen maken elektriciteit op je dak doordat ze elektrische energie opwekken tussen twee lagen silicium. Ze hebben niet noodzakelijk direct zonlicht nodig, want ook op bewolkte dagen leveren ze elektriciteit. Omdat de hoeveelheid zonlicht per moment verschilt is de elektriciteitsproductie niet gelijkmatig. Het maximale vermogen dat zonnepanelen leveren wordt uitgedrukt in Wattpiek, ook wel WP genoemd. Als je een lening wilt afsluiten voor de aankoop van zonnepanelen mag je bij sommige organisaties (die de groene lening verstrekken) maximaal 75% gebruiken voor het financieren van zonnepanelen, de andere 25% moet worden besteed aan andere energiebesparende maatregelen. Lever bij de aanvraag een omschrijving van de zonnepanelen aan, wat ze opleveren en besparen op je energierekening. Ze moeten dus een bijdrage leveren aan een beter milieu. Voor meer informatie kun je het beste kijken op de websites van de lening verstrekkende fondsen: www.energiebespaarlening.nl en www.svn.nl

 

Wat is een groene lening?

Een groene lening kan je aanvragen als je een groene investering wilt doen. Dat gaat van isolatie tot zonnepanelen, hr-ketels tot warmtepompen en van vloer- tot dakisolatie. Al deze investeringen dragen bij aan een duurzame woning. Met deze duurzame producten kun je energie besparen of zelfs opwekken. Als dat het geval is, dan wordt er gesproken over een groene investering. Leningverstrekkers helpen graag meebouwen aan een groene toekomst. Het geld mag natuurlijk niet voor andere zaken gebruikt worden en moet het systeem daarnaast meestal ook voor lange tijd in gebruik worden genomen. Niet dat je het na een half jaar alweer wilt afbouwen en de lening volledig aflossen.

 

Wat houdt het in?

Je kan tussen de €5.000 euro en de €50.000 euro lenen voor een groene investering, als je die wilt maken. De looptijd van zo’n rekening is tussen de vijf en de vijftien jaar, waardoor je de looptijd goed kan afstemmen op de investering die je maakt. Je kan het bedrag in gelijke termijnen terugbetalen, een deel aflossing en een deel rente. Aan het eind van de looptijd is de lening dan ook volledig afgelost. Hiermee investeer je wel in energieopwekkende systemen, en daarmee in een groene toekomst.

 

Waar kun je terecht voor zonnepanelen in provincie Utrecht?

Als je in een van de gemeenten in de provincie Utrecht woont en overweegt om zonnepanelen aan te schaffen dan is het verstandig om eerst het aanbod te vergelijken. Elk zonnepaneelbedrijf hanteert natuurlijk andere prijzen en is het goed om te weten wat de gemiddelde marktprijs is om niet teveel voor jouw panelen te betalen. Door meerdere offertes op te vragen en deze vervolgens te vergelijken kun je besparen op je aankoop.

 

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs