Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepanelen-utrecht.nl
Zonnepanelen-utrecht.nl

Zonne-energie Utrecht

De inwoners van Gemeente Utrecht wekken steeds meer stroom dankzij zonne-energie op. Veel bewoners kiezen voor zonnepanelen of een zonneboiler en gaan daardoor bewuster met hun energieverbruik om.

Door verschillende initiatieven is de stad Utrecht in 2015 zonne-energiestad van Nederland geworden.

 

Zonnepanelen

Met zonnepanelen is het mogelijk om de energie van de zon te gebruiken om zonnestroom mee op te wekken en kun je je energierekening verlagen. Met 14 panelen is het al mogelijk om zo een €400 euro op jaarbasis op de rekening voor stroom te besparen.

 

Zonnepanelen gezamenlijk inkopen?

Zodra 10 of meer inwoners samen zonnepanelen willen kopen, kunnen zij van de Gemeente Utrecht een tegemoetkoming in de aanschafkosten krijgen. De kosten voor (juridisch) advies of organisatiekosten worden vergoedt, de kosten voor de aanschaf van de zonnepanelen niet. Bekijk ook de pagina collectief zonnepanelen Utrecht.

 

Buurtinitiatieven

Er zijn in Utrecht diverse buurtinitiatieven voor zonnepanelen en duurzame energie. Voorbeelden hiervan zijn Samen Solar Leidsche Rijn, Zonnig030.nl en het initiatief van de Vereniging Eigen Huis. Ook met de buurt energie opwekken? Neem dan contact op met een energieambassadeur om hulp te krijgen bij het opzetten van zo een initiatief. Op de website van Gemeente Utrecht is hier ook meer over te vinden.

 

De voordelen van zonnepanelen op een rij

  • Lage aankoopprijs; de kosten van zonnepanelen zijn flink gedaald
  • Panelen leveren voldoende rendement door de toegenomen kwaliteit
  • Teveel opgewekte zonnestroom kan je weer verkopen aan het net (salderen)
  • Minder afhankelijk van energieleveranciers en prijsstijgingen
  • Zonne-energie is duurzaam en goed voor ons milieu

Bron: https://www.utrecht.nl/utrechtse-energie/energie-opwekken/zonne-energie/

 

Waar kun je terecht voor zonnepanelen in provincie Utrecht?

Als je in een van de gemeenten in de provincie Utrecht woont en overweegt om zonnepanelen aan te schaffen dan is het verstandig om eerst het aanbod te vergelijken. Elk zonnepaneelbedrijf hanteert natuurlijk andere prijzen en is het goed om te weten wat de gemiddelde marktprijs is om niet teveel voor jouw panelen te betalen. Door meerdere offertes op te vragen en deze vervolgens te vergelijken kun je besparen op je aankoop.

 

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs