Zonneboiler subsidie
Ook dit jaar is er een subsidieregeling getroffen voor zonneboilersystemen om de omslag naar een groene energievoorziening te versnellen. Dit wordt gedaan via de ISDE, de Investeringssubsidie Duurzame Energie. Deze subsidie heeft betrekking op de aanschaf van zonneboilers, waardoor de netto prijs sterk verlaagd wordt. De subsidie op de aanschaf van de zonneboiler zal nog vijf jaar beschikbaar zijn. En is zowel geldig voor consumenten als de zakelijke sector, zoals zelfstandige ondernemers, bedrijven, VvE’s, woningcorporaties, agrarische sector, stichtingen en verenigingen.
Waaraan moet de zonneboiler voldoen?
Voordat je subsidie kan aanvragen, moet je eerst weten of je zonneboiler in aanmerking komt voor subsidie. Om recht te hebben op de ISDE, is het zaak dat je zonneboiler aan een aantal voorwaarden voldoet. Ten eerste mag de zonneboiler in totaal een apertuuroppervlakte hebben van maximaal 200 vierkante meter. De zonneboiler moet bedoeld zijn voor het maken van warm tapwater of ruimteverwarming leveren, gecombineerd met het produceren van warm tapwater. Ten derde moet een zonneboiler voorzien zijn van een productkaart en de technische documentatie die daarbij hoort.
Voorwaarden voor subsidie
Tot 2021 heb je recht op subsidie bij de aanschaf van een zonneboiler. Het bedrag ligt gemiddeld tussen de €750 euro en de €2.000 euro. De precieze bedragen kun je vinden op de website van RVO.nl. De zonneboiler moet tevens ook op de lijst staan van deze overheidsinstantie. Het product moet nieuw en geïnstalleerd (gebruiksklaar) zijn en je moet het betalingsbewijs hebben dat op jouw naam staat. Binnen zes maanden na het installeren dien je het aan te vragen. Als laatste mag je hem niet na een jaar verwijderen.
Kom hier in contact met zonneboiler installateurs en vergelijk de prijzen in provincie Utrecht voor een goed beeld van de markt.