Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepanelen-utrecht.nl
Zonnepanelen-utrecht.nl

Collectief zonnepanelen

Een tijd geleden (2015) was het mogelijk om een subsidieaanvraag namens een collectief bij de Gemeente Utrecht in te dienen. Dit kon tot en met 31 december 2015. Omdat de Gemeente Utrecht de doelstelling heeft om in 2020 10% van de Utrechtse daken te voorzien van zonnepanelen worden collectieve zonne-energie projecten ondersteunt. Een aanvraag kon worden ingediend door rechtspersonen en particulieren, zonder commercieel belang, die gezamenlijk zonnepanelen op daken in een straat, buurt of wijk in de stad Utrecht wilden plaatsen.

 

De regeling

De subsidie was alleen geldig voor initiatieven, acties en/of maatregelen die bijdragen aan de voorbereiding en inrichting van een project. Dit betekent het volgende:

 • de kosten voor de projectvoorbereiding en het proces van de samenwerking
 • de kosten voor marketing van collectieve zonne-energieprojecten (flyers, campagnes, informatiebijeenkomsten ed.)
 • de kosten voor het inhuren van technische en/of juridische vakmensen
 • notariskosten (bij VVE’s)
 • de kosten voor een haalbaarheidsonderzoek

De aanschaf van de zonnepanelen zelf worden niet gesubsidieerd. In 2015 was er €50.000 euro beschikbaar voor deze subsidieregeling. Een aanvraag moet altijd voldoen aan de voorwaarden en verplichtingen van de beleidsregel voor collectieve zonne-energie projecten welke te vinden is op de website van de Gemeente Utrecht.

 

Minimale en maximale bijdrage van de Gemeente Utrecht

 • Een collectief kan niet meer dan 1 aanvraag per kwartaal doen
 • De hoogte van de subsidie voor buurtinitiatieven bedraagt minimaal €1000 euro en maximaal €20.000 euro

Een subsidieaanvraag kon ingediend worden tot en met 31 december 2015. Echter zou het subsidieplafond niet bereikt moeten zijn, anders wordt jouw aanvraag alsnog afgewezen. Lees verder op pagina Subsidiehulp Utrecht.

Bron: https://pki.utrecht.nl/Loket/prodcat/products/getProductDetailsAction.do?id=1160

 

Offertes van installateurs ontvangen?

Gebruik onze offerte service om installateurs uit Utrecht of uit de regio te benaderen voor een vrijblijvend adviesgesprek. Door de prijzen van deze zonnepaneel installateurs te vergelijken krijg je een goed beeld van de kosten en mogelijkheden.

 

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende installateurs