Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepanelen-utrecht.nl
Zonnepanelen-utrecht.nl

BTW zonnepanelen

Er was lange tijd verhalen rondom de teruggave van BTW van zonnepanelen aan ‘particulieren’. Er is gelukkig vanuit het hoogste gerechtshof van Europa zekerheid gekomen. Men heeft besloten dat iemand met zonnepanelen op het dak ook een ondernemer is. Een ondernemer welke stroom levert aan het energiebedrijf. Zo kun je namelijk de BTW terugvorderen. Vaak is het al snel een bedrag van €1000 euro of nog meer op een installatie van enkele duizenden euro’s. Sommige installateurs uit Utrecht kunnen je gratis en als extra dienst helpen bij de aangifte.

 

Waarom zou je het doen?

De BTW terugvorderen over je aankoop van de zonnepanelen is natuurlijk slim. In de meeste gevallen gaat het namelijk om toch bijna €1000 euro en kun je de terugverdientijd van jouw investering dus sterk verkorten.

 

BTW zonnepanelen

Er is een speciaal formulier wat je in kunt vullen en dan wordt het allemaal in gang gezet. Voordat je de zonnepanelen aan gaat schaffen, kun je eens bekijken hoeveel goedkoper je uit kunt zijn. Salderen, BTW terug vorderen en eventuele subsidies, het kan er allemaal voor zorgen dat het veel goedkoper gaat worden. Dit zou net de doorslag kunnen geven om de zonnepanelen dit jaar nog aan te schaffen.

Wil je de BTW die in rekening is gebracht voor de aanschaf van zonnepanelen terugkrijgen? Dan moet je je als ondernemer bij de Belastingdienst aanmelden. Als de zonnepanelen tot een goederengemeenschap behoren, kan alleen de persoon die op de energienota staat vermeld zich aanmelden als ondernemer.

 

Te betalen BTW

Je berekent de te betalen BTW als volgt. Je trekt de BTW die aan jou is berekend af van de BTW die je verschuldigd bent over de levering van de stroom. Wat overblijft is wat je moet betalen. Zie: www.belastingdienst.nl/zonnepanelen

 

Verschuldigde BTW

Om de verschuldigde BTW te berekenen, moet je weten hoeveel stroom je aan het energiebedrijf levert en hoeveel stroom je in diezelfde periode zelf verbruikt. Omdat dit in de praktijk meestal niet is vast te stellen, mag je gebruikmaken van forfaitaire bedragen zoals hieronder is opgesomd. Het forfaitaire bedrag dat je moet gebruiken, hangt af van het opwekvermogen van de zonnepanelen. Als je gebruikmaakt van deze forfaits, mag je geen BTW in rekening brengen aan de energiemaatschappij.

Opwekvermogen in Wattpiek (Wp) per jaar Forfait
0 – 1000 €20 euro
1001 – 2000 €40 euro
2001 – 3000 €60 euro
3001 – 4000 €80 euro
4001 – 5000 €100 euro
5001 – 6000 €120 euro
6001 – 7000 €140 euro
7001 – 8000 €160 euro
8001 – 9000 €180 euro
9001 – 10.000 €200 euro

Besparen op zonnepanelen

Als je in een van de gemeenten in de provincie Utrecht woont en overweegt om zonnepanelen aan te schaffen dan is het verstandig om eerst het aanbod te vergelijken. Elk zonnepaneelbedrijf hanteert natuurlijk andere prijzen en is het goed om te weten wat de gemiddelde marktprijs is om niet teveel voor jouw panelen te betalen. Door meerdere offertes op te vragen en deze vervolgens te vergelijken kun je besparen op je aankoop.

 

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs