Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonnepanelen-utrecht.nl
Zonnepanelen-utrecht.nl

Montagesysteem

Wanneer je er voor hebt gekozen om zonnepanelen te kopen spreekt het voor zich dat je de panelen ook nog zal moeten bevestigen. Dit gebeurt door middel van een montagesysteem. Er wordt van een dergelijk systeem niet alleen gebruik gemaakt voor het plaatsen van de zonnepanelen, want wat bovendien ook te denken van de omvormer(s) die worden gebruikt? Een omvormer kan in principe op verschillende manieren en op diverse locaties worden geplaatst. Je kan ze binnenhuis monteren in een ruimte die goed wordt gekoeld, maar daarnaast kan ze eveneens worden geplaatst op het dak zelf in de directe nabijheid van het zonnepaneel.

Meteen achter de zonnepanelen

In bepaalde gevallen wordt de omvormer niet in huis, maar wel meteen achter het zonnepaneel geplaatst. Dit is het geval indien er gebruik wordt gemaakt van een micro-omvormer. Een dergelijke omvormer wordt meteen aan het frame bevestigd achter het zonnepaneel. Dit zorgt er voor dat er zeer precieze en individuele metingen kunnen worden uitgevoerd. Helaas is er ook een nadeel aan verbonden. Het feit dat een dergelijke omvormer meteen achter het zonnepaneel wordt bevestigd zorgt er immers voor dat ze continue wordt blootgesteld aan de invloeden uit de natuur. Dit kan de levensduur behoorlijk inkorten.

Waar je omvormers monteren?

Het standaard montagesysteem waar gebruik van wordt gemaakt bij het monteren van een omvormer maakt het mogelijk om ze eigenlijk overal waar je dat maar wenst toe te passen. Je moet er echter wel rekening mee houden dat een omvormer vaak het knooppunt vormt van heel wat kabels. Daarnaast wordt het ook bij voorkeur geplaatst in een ruimte die voldoende is gekoeld. Doe je dit niet? Dan zal je alleen maar kunnen vaststellen dat dit de levensduur van jouw omvormer niet ten goede komt, in tegendeel.

Waar kun je terecht voor zonnepanelen in provincie Utrecht?

Als je in een van de gemeenten in de provincie Utrecht woont en overweegt om zonnepanelen aan te schaffen dan is het verstandig om eerst het aanbod te vergelijken. Elk zonnepaneelbedrijf hanteert natuurlijk andere prijzen en is het goed om te weten wat de gemiddelde marktprijs is om niet teveel voor jouw panelen te betalen. Door meerdere offertes op te vragen en deze vervolgens te vergelijken kun je besparen op je aankoop.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs