De website www.zonnepanelen-utrecht.nl maakt gebruik van cookies.

Zonnepanelen Utrecht

Ook in Utrecht zien we steeds meer woningen en kantoorpanden met zonnepanelen op het dak. Zonnepanelen in de provincie Utrecht is dus iets wat velen niet is ontgaan. Het is slim om als inwoner van Utrecht te gaan kijken naar de mogelijkheden om op een duurzame manier stroom op te wekken. Op die manier is het mogelijk om te besparen op de energierekening en om een goede bijdrage te leveren aan het milieu.

Prijzen

Als je zonnepanelen wilt gaan kopen in Utrecht dan is het natuurlijk goed om te weten wat de kosten precies zijn. In Utrecht zijn diverse aanbieders, leveranciers, installateurs en groothandelaren van zonnepaneel systemen gevestigd. Voor al minder dan 200 euro per paneel (inclusief installatie, montagesysteem, bekabeling en omvormer) kun je beginnen met het opwekken van zonnestroom om je energierekening te verlagen. Bekijk een overzicht van de prijzen van zonnepanelen in de provincie Utrecht.

Zonnepanelen collectief Utrecht

Ook dit jaar is het mogelijk om een subsidieaanvraag namens een collectief bij de Gemeente Utrecht in te dienen. Is dit echter ook het geval voor jouw stad Utrecht ? Neem dan even een kijkje op de website van je gemeente. Omdat de Gemeente Utrecht en ook andere gemeenten een duurzame doelstelling hebben worden collectieve zonne-energie projecten ondersteunt. Een aanvraag kan worden ingediend door rechtspersonen en particulieren, zonder commercieel belang, die collectief zonnepanelen op daken in een straat, buurt of wijk willen laten plaatsen.

Subsidieregeling zonnepanelen Utrecht

Als je zonnepanelen kopen wilt in Utrecht dan is het verstandig om te kijken of het mogelijk is om gebruik te maken van de subsidieregeling. Als dit het geval is dan kun je natuurlijk geld besparen. Je kunt gebruik maken van landelijke, provinciale of gemeentelijke subsidies in Utrecht . Echter is er niet altijd een subsidie beschikbaar. Lees verder op pagina subsidieregeling provincie Utrecht.

Een hellend dak

Zonnepanelen zijn eigenlijk gelijk aan dakramen en worden in het schuine gedeelte van een dak in Utrecht geplaatst. Deze aanpassing heeft nauwelijks effect op het dakstructuur. De plaatsing van zonnepanelen op het dakoppervlak is daarom in de meeste gevallen vergunningvrij. Echter kunnen er soms uitzonderingen zijn. Het is daarom verstandig om contact op te nemen met jouw gemeente om te kijken of er een vergunning noodzakelijk is.

Een plat dak

Een zonnepaneel mag in Utrecht op een plat dak zonder vergunning geplaatst worden waarbij de afstand tot de dakrand groter moet zijn dan de hoogte van de zonnepanelen. Anders moet er ook een vergunning aangevraagd worden.

Zonnepanelen aanschaffen?

Begin dan eerst met het vergelijken van het lokale aanbod in je woonplaats Utrecht in de provincie Utrecht. Door het aanbod en de prijzen naast elkaar te leggen kun je besparen op de aanschafkosten van zonnepanelen. Vraag vandaag nog offertes op bij lokale installateurs uit Utrecht en de omgeving.